Ik ben Melvin Veldwijk en werkzaam bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Bij de EBS was ik een aantal jaren terug begonnen als magazijnknecht. Daarna werd ik ingezet om de meterstanden op te nemen (veldwerk dus).

Door de jaren heen kreeg ik de drive om mezelf verder te ontwikkelen. Ik had navraag gedaan bij mijn werkgever over opleidingen die ik kon volgen. Mijn werkgever/HRM had mij geadviseerd om een opleiding te volgen bij het IMKB. In 2016 was ik gestapt bij het IMKB voor meer informatie en had ik me ingeschreven voor de opleiding Middle management. Het was voor mij een nieuwe uitdaging, aangezien ik toen na bijkans 25 jaren weer een opleiding zou volgen. Ook vanwege het feit dat ik mijn studie moest combineren met mijn baan en gezinsleven. De opleiding had ik succesvol afgerond en werd ik nog gemotiveerder om me verder te scholen op HBO niveau. Na Middle management afgerond te hebben, had ik me in 2017 ingeschreven voor de verkorte HBO opleiding Professioneel leidinggeven. Ook deze opleiding had ik succesvol afgerond. Beide opleidingen hebben een enorme bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Na Middle management afgerond te hebben, werd ik binnen EBS ingezet als incasso medewerker en na HBO Professioneel leidinggeven afgerond te hebben, kreeg ik de mogelijkheid om een grotere uitdaging aan te gaan. Momenteel ben ik betrokken bij een project. Het project heeft te maken met de registratie van mensen uit verschillende dorpen in het binnenland om hen te voorzien van elektriciteit. Enkele dorpen zijn: Ginger kondre, Pamboko en Amaka kondre. Ik ben nu belast met de rapportage van het verloop van het project, naar de verschillende stakeholders toe. Hierdoor ben ik dus binnen EBS belast met het tactische en deels met het strategische beleid van dit project.

Ik voel me trots en het is een eer voor mij om mijn persoonlijke en professionele ervaring te delen.

Dankzij mijn inzet, doorzettingsvermogen en de professionele ondersteuning en begeleiding van het IMKB, met name mevr. Christine Wongsopawiro, ben ik intern bij EBS drastisch gegroeid. Bij deze wil ik de docenten Mevr. Shanine Sjauw Koen Fa en mevr. Marissa Julien van het IMKB hartelijk bedanken voor hun inzet.

En nu… ga ik nog een grotere uitdaging aan!

Nadat ik HBO Professioneel leidinggeven heb afgerond, heb ik geïnformeerd over verschillende bachelor opleidingen in Suriname.

Na een gesprek te hebben gevoerd met de heer Urlano Nitipawiro, ben ik nog gemotiveerder om me verder te ontwikkelen. Inmiddels heb ik mij ingeschreven bij de University of Applied Science and Technology Suriname (UNASAT) en zal daar in oktober 2019 starten met de bachelor-opleiding Bedrijfskunde.

Als boodschap wil ik een ieder meegeven om zich persoonlijk en professioneel te blijven ontwikkelen. Er is altijd ruimte voor verbetering.

Aan het IMKB wil ik het volgende meegeven:

Blijf een positieve bijdrage leveren aan de persoonlijke groei en de professionele ontwikkeling van de professionals en de ondernemers in Suriname. Uiteindelijk levert het IMKB een behoorlijke bijdrage aan de Surinaamse maatschappij.