Paramaribo, 23 augustus 2018

Op dinsdag 21 augustus 2018 vond de officiële diploma-uitreiking van het Instituut voor Midden- en Klein Bedrijf Suriname (IMKB) plaats. Geslaagden van de opleidingen: Kantoorassistent, Basiskennis- management, HRM-assistent en Middle management mochten hun diploma in ontvangst nemen.

Het IMKB is een opleidingsinstituut en adviesbureau, opgericht ter ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemers in diverse sectoren en branches van onze economie. Door kleine en middelgrote ondernemers bij te staan of te adviseren bij verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, streeft het IMKB om op deze manier een bijdrage te leveren aan o.a. het bevorderen van ondernemerschap in Suriname. Al langer dan 23 jaren verzorgt het IMKB ook opleidingen, cursussen en trainingen op MBO – en HBO – niveau in de vakgebieden: financieel, management en administratie. Momenteel biedt het IMKB standaard 20 verkorte bedrijfsopleidingen, 8 cursussen en 6 trainingen aan. Het IMKB heeft door de jaren heen zijn plaats bewezen in de gemeenschap en is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover zijn medewerkers, studenten, cursisten, partners en andere belanghebbenden. Tevens is het IMKB sinds 2012 ISO – gecertificeerd. In juli 2018 heeft het IMKB het certifiëren wederom succesvol behaald. Hiermee is het IMKB overgestapt naar de nieuwe norm ISO 9001:2015. Het IMKB committeert zich om de kwaliteit van zijn diensten steeds te optimaliseren.

Gemakkelijk is het niet geweest. Maar als je een doel voor ogen hebt, is opgeven geen optie. Ik heb prioriteiten gesteld, de uitdagingen ben ik aangegaan en ik heb de smaak van succes reeds te pakken. Het IMKB is niet alleen een organisatie voor het opleiden van mensen, zoals ik. Het is ook een vormingsinstituut. Dankzij het IMKB hebben we kundige mensen die in de praktijk de kennis, die is opgedaan op deze opleiding, kunnen omzetten of vertalen naar de praktijk toe”. Dit zei Stacey Tokarso, die namens de geslaagden een korte toespraak hield.

 

Namens het docentenkorps sprak Marissa Julien de geslaagden toe.

Laat dit slechts het begin zijn en ga door met studeren. Blijf jezelf ontwikkelen.”, was haar boodschap aan de geslaagden.

De bestgeslaagden zijn ook in de bloemetjes gezet. Zij hebben elk een Certifcate of Excellence ontvangen.

Natasja Roep is als beste geslaagd van de opleiding Basiskennis- management. Zij heeft een 9 behaald voor het eindexamen.

Melissa Cheng Tang is met een gemiddeld cijfer van 8 als beste geslaagd van de opleiding Middle management.

Raidel Samat is uitgeroepen tot de bestgeslaagde van de opleiding HRM-assistent. Hij heeft voor de verschillende modules de volgende cijfers behaald: HRM-beleid: 8, Arbeidsrecht: 8 en Organisatie & Communicatie: 7.

De bestgeslaagden van l-r Natasja Roep, Melissa Cheng Tang en Raidel Samat

Foto credits: Richardo Smith Photography