Het ‘Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf’, afgekort IMKB, is nu langer dan 20 jaren een professioneel opleidingsinstituut en adviesbureau in Suriname. Wij verzorgen opleidingen, cursussen en trainingen aan individuen, het bedrijfsleven en de overheid ter vebetering van de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevens adviseren wij kleine en middelgrote ondernemingen op verschillende gebieden. Het IMKB geniet een goede naamsbekendheid en staat bekend als een betrouwbare organisatie.

Geschiedenis
IMKB is een stichting, die opgericht is door de heer Delano ‘t Zand op 7 juli 1995.
Vanwege de globalisatie dienen er in onze bedrijven en overheidsorganisaties nieuwe beroepscompetenties geformuleerd te worden. Het IMKB heeft door de jaren heen haar plaats in onze gemeenschap bewezen. Zij blijft zich steeds bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover haar medewerkers, klanten, partners en overige belanghebbenden.

Doelstelling
Het IMKB is opgericht ter ondersteuning van kleine en middelgrote ondernemers in diverse sectoren en branches van onze economie.

Wij richten ons op de volgende groepen:

  • Schoolverlaters (drop-outs), die een beroepsopleiding willen volgen;
  • Werkenden of individuen, die zich verder willen bekwamen of specialiseren;
  • Kleine en middelgrote ondernemingen, door hen bij te staan of te adviseren bij alle facetten van de bedrijfsvoering.

Missie
Betere bedrijfsresultaten en deskundige kadervoorziening door innovatieve service en betrouwbare samenwerking.

Visie
Partner tot persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Certificering
Het IMKB is sedert november 2012 ISO: 9001 gecertificeerd. In november 2015 hebben wij de hercertificering succesvol behaald.